Hata tandläkaren hehe

Hej alla! Nyss kommit från jobbet, har varit ledig ett par dagar nu...ganska skönt. Igår var jag ju hos tandläkaren, jag säger bara ush och fy! Kom dit lite innan min tid så fick sitta och vänta en stund och blev ännu mer nervös då haha. Till slut kom min tandläkare och jag skojar inte utan han såg ut som han var yngre än mig...hjälp en nybörjare tänkte jag. Iaf så tog de bilder i munnen och kollade min tand, det visade sig att jag hade hål i en tand men flera små hål....har inte känt det alls så konstigt. Den lilla t-läkaren kollade på mig och undrade när jag sist var hos dem...för ca 2 1/2 år sen sa jag, han sa då att det var mycket hål på kort tid och sen kom uppläxningen...:"du vet väl att man inte ska småäta och dricka mycket läsk och sånt, vad har du för vanor?"

ÖÖÖHHHH jag äter knappt godis och dricker nästan aldrig läsk och småäta har jag väl gjort men jag e ju gravid för fan försök gå en heldag utan att äta något onyttigt!! Jag svarade att jag alltid haft dåliga tänder, men det lyssnade han inte på utan jag fick mig en tillsägelse om hur jag ska sköta mina tänder. Undrar just vad man kan äta eller vad som är godkänt att äta för dom. Tydligen varken för mycket frukt eller juice..aja orka.

Själva undersökningen gick väl bra, det gjorde inte ont att laga men tyvärr var sköteskan sämst, hon tog fel instrument och tappade saker bla på mig! Iaf blev allt detta 1400kr!!!! Fy fan va dyrt det är, och ska dit igen på fredag men som tur är ska jag då till en annan. Kommer bli pank på detta.

Nu ska jag ta och börja laga mat...vet inte riktigt vad jag ska göra så får bli en koll på Arla.se =)

Kram


MVC

Kom nyss hem ifrån MVC och allt var perfekt med både mig och bebisen, magen växer på bra och den lilla har vänt sig så nu ligger huvudet neråt. Det är verkligen en pigg liten en som ligger därinne...den håller på dag som natt haha....men det känns bara bra trots att det kan bli jobbigt ibland. Satt och tänkte lite på tiden som har gått, innan jag blev gravid trodde jag att den dagen jag blev det så skulle jag må jätte dåligt, vara trött hela tiden med dåligt humör och bara gå upp massor i vikt haha...så annorlunda det blev.

Jag känner mig pigg och relativt fräch och det har jag gjort hela graviditeten nästan, viljan att träna finns kvar och jag tycker inte att mitt humör är bergochdalbana =) har såklart gått upp i vikt men inte alls så mycket som jag trodde...det är bara att be om att få må såhär tills sista dagen =)

Är tyvärr riktigt tråkväder ute, jag som tänkt ta en promenad men ska sätta på min tränings dvd och sen ta ett bad. Ikväll ska vi storhandla hehe så snart är kylen full igen =)

Hörs sen...puss på er

Vintertid!

Dags att ställa om klockan till vintertid idag =) en timme mer va skönt hihi.

Jag har haft en jättebra helg, jobbade lite igår, mycket folk i centrum...förstår inte riktigt att alla måste ut så fort man får lön haha. På kvällen var vi hemma och åt tacos och kollade på film med massa godis å onyttigt =)

Idag var det tänk att Fidel skulle jobba en stund men orken sa emot och vädret så vi tog en segförmiddag i sängen med film och frukost. Sen åkte vi till Barkarby, tyvärr var det inte bara vi som tänkt den tanken utan tydligen alla i stockholm hhahaha...det tog ett bra tag att bara komma in i själva handelsområdet från motorvägen.
Väl framme och parkerade gick vi till babyproffsen, vi skulle bla hämta vår gratis box från pampers men också kolla bilbarnstol. Hittade en jättefin röd BRIO bilstol så den blev det. Därefter blev det en sväng på babyland men var för mycket folk så vi köpte bara ett badlakan med nalle puh såklart!

Blev ett besök på donken för lite onyttig mat innan vi åkte hem. Har nu kollat igenom boxen och var helt ok saker man fick =)

Nu ska vi äta lite sen middag och sen tvätta.

Hoppas alla haft en skön helg.

Kram och här kommer en bild på våran fina bilstol som våran älskling ska få =)


                    



Gratis bio!!




http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=235704


Lite gratiserbjudanden =) Ange mig som värvare (mariadelcarmen) och gör desamma med era vänner

puss


Godmorgon!

Sitter i sängen med frukost och myser medan regnet hänger i luften ute hihi va skönt jag har. Känner mig verkligen utvilad för jag har varit ledig i 2 dagar =) Har varit jätteskönt faktiskt...jag har lite svårt att ta det lugnt fast kroppen behöver så de här dagarna var perfekta.
I tisdags träffades alla tjejerna i stan, vo kollade lite kläder och skor, köpte en nalle puh body till bebisen. Vi åt på Jensens..jättegott men sämst personal, så otrevliga och stressade, vi var tvugna att klaga haha....nästa gång blir det andra Jensens..

Igår var jag bara hemma och tog det lugnt...gick en promenad och handlade lite mat men annars låg jag i soffan och hade skönt...bakade chokladkaka på kvällen...mums =)
Skulle ju till tandläkaren imorn men de ringde nyss och bokade om för min t-läkare var sjuk så ska dit på tis ist...ahhh jag vill inte.

Idag ska jag jobba igen...ska bli intressant och se hur det gått med kampanjebytet, hur mycket är inte klart hehe.

Ska rensa lite lådor innan jag går, hade tänkt att börja flytta bebisens kläder till byrån, så måste ränsa ut allt som ligger där och lägga ut det i en annan byrå. Vi ska börja lite smått med möblering och sånt så allt inte aparas till de sista veckorna, man vet ju aldrig när älsklingen har tänkt komma ut och nu är det 9v kvar =) längtar så mycket!!


Nu ska jag ta en dusch innan jag börjar med allt. kram på er.

Vecka 30 (31+1)




Ont om plats. "Det är ganska trångt här inne." Ditt barn kommer att verka vara mindre aktivt allt eftersom veckorna går. Färre rörelser betyder att det går åt rätt håll. Bebisens rörelser blir helt enkelt mer regelbundna, och dessutom finns det inte längre så mycket utrymme i livmodern som det fanns för några veckor sedan.

Vikt och längd. Din bebis är ungefär 28 cm från hjässan till rumpan (43 cm i utsträckt tillstånd) och väger cirka 1,5 kg. Den har legat i fosterställning, med benen uppdragna, i några veckor vid det här laget. Bebisen har fortfarande en bra bit kvar att växa – den kommer att öka ungefär ett kilo till i vikt den här månaden. Och om nio veckor är den redo att träffa dig för första gången!


 Andfåddhet. För några månader sedan kanske du började känna dig andfådd, och nu har du förmodligen ännu svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att din växande livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Om barnet ligger lågt kan du känna dig lyckligt lottad – om barnet ligger högt är det ännu svårare att andas. Om du märker att du flåsar och stånkar mycket, varva ner och ta några djupa andetag (så djupa som möjligt). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det kännas bättre när bebisen sjunker ner i bäckenet och trycket på mellangärdet och lungorna därmed lättar.

För tidiga värkar eller förvärkar? Du har säkert letat efter
tecken på för tidiga värkar i flera månader. Nu när det börjar närma sig slutet på graviditeten kan det hända att din kropp börjar öva inför förlossningen. Dessa övningssammandragningar kallas förvärkar. De skiljer sig från för tidiga värkar och är inget att oroa sig för. Hur känner man skillnaden? Om sammandragningarna är oregelbundna och försvinner när du ändrar ställning eller går omkring är det förmodligen förvärkar.


Härlig helg!

Vi har haft en jätte bra helg i Falun med Familjen, åkte i fredags kväll sent så när vi kom fram var det bara att sova. På lördagen firade vi mammas födelsedag, hela släkten kom och vi åt middag och hade kul :) På kvällen kollade vi fotboll...världens tråkigaste match haha. På söndagen åkte vi till barnens Hus och kollade på saker till bebisen...Vi köpte påslakan sett och en liten leksak..hittade också en jättefin babysitter men tyvärr fanns det bara ett ex och det var trasigt. Men får bli en resa till babyland snart.

Vi kom hem igår kväll, trötta men glada...somnade ganska direkt..iaf Fidel, jag sov superdåligt hela natten vände och vred på mig och bebisen var jättepigg och sparkade på hårt därinne.

Sitter nu i sängen och kollar på våra bästa år och äter frukost. Pratade med Maria nyss och imorn ska vi träffas alla igen och Maja ska också följa med med sin lilla dotter :)

Nu ska jag äta upp sen jobba sen handla =) Ikväll ska jag laga god mat till min älskling som kämpar på jobbet trots sin i**** till chef.

Kram på er och ha en riktigt bra dag =)

=)

Idag har jag varit riktigt duktig hihi...har bokat tid hos tandläkaren, har nu gått i ett par dagar med värk i en tand men feg och snål som jag är har det inte blivit av att jag ringt tandläkaren..men nu tog jag iaf tag i det och det visade sig att jag hade 600kr som jag kan använda mig av så det blir billigare än jag trott =)

På jobbet gick det bara bra, har fått massa nya snygga ringar =) snart börjar ju julkampanjen så det kommer bara mer och mer nya saker.

Imorgon åker vi till Falun efter jobbet...ska bli kul..mamma har plockat fram våra gamla barnkläder så ska gå igenom lite =)

Nu ska jag packa lite för imorn finns ingen tid...

Kram


Trött och slut

Blev en riktigt stressig dag idag så nu är jag jätte trött, en som däremot inte är trött är bebisen, oj va den lever på därinne hela dagen och ibland natten.

Iaf jobbade jag en kortdag idag dessvärre hade min chef glömt att jag slutade tidigare så fick ändå stanna 20 min extra för hon hade ärenden....planering. Vi har ändrat schemat pga nyanställda så i november kommer jag bara jobba 45tim!!! jobbar minst 90 annars, ingen har frågat om detta så blev skitsur...men ska ta tider på andra butiker så jag kommer upp till det vanliga ändå...ibland blir jag så trött på detta...säger bara lycka till med ny personal i butiken och massa kunder på en vardag. Okej slutgnällt nu haha.

Efter jobbet så åkte jag in till stan, shoppade lite på IN & FINN, en jättebra och billig butik på Fridhemsplan, sen snabbt till Albrekts vid PUB för att hämta en ring till en kund...visst är jag serviceminded...jobbar för kunderna på fritiden =) Jag hade tänkt att allt skulle ta mindre tid men kom inte ifrån Albrekts förens kvart i sex så fick nästan lov att springa ner till Östermalm för att hinna in på Svensk Tenn för att köpa present till min kära mamma. Efter allt detta var jag helt slut så köpte en choklad med grädde och satt mig och väntade på Fidel...

Kom hem vid sju och då orkade ingen laga mat så blev rester framför tv =)

Detta var min dag...hoppas ni haft en bra dag. Imorn ska jag vaccinera mig =)

Godnatt och kram

SNÖ????

Vaknade för ett tag sen och låg i sängen och tittade ut...såg ut som det var soligt men lät som regn så kollade ut genom fönstret och vad ser man....jo snö på marken??? What är det redan vinter haha...mysigt med snö iof men då får det gärna komma mycket =)

Ska snart till jobbet men blir kortdag idag för ska in till stan och och köpa present till mamma...vi ska till Falun i helgen och fira henne.

Var ju hos barnmorskan igår, allt vara bara bra...starka hjärtljud 150 slag blev det...den har legat på 140-150 varje gång så jämt och fint :) Kan bara tala om att älsklingen har nu vänt sig så ligger tvärs över magen och det är inte skönt när den får till bra sparkar i sidan haha...
Är också dags att börja läsa inför forlossningen, vi ska snart på föräldrarkurs med, ska bli intressant. Bara 10v kvar nu så börjar bli nervös hihi...

Nu ska jag dricka upp mitt te sen ta en varm dusch innan dagen börjar.

Kram på er alla och speciella kramar till mina gulliga tjejer Maria, Tessan, Kristina och Maja =)

Vecka 29 (30+) idag


Bebisen


Dags att kolla temperaturen.
" Hur håller barnet sig så varmt därinne?" Den här veckan är mycket viktig när det gäller hjärnans utveckling.
Hjärnan har utvecklats så mycket att den kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen. Naturligtvis kan inte barnet göra det helt på egen hand utan behöver fortfarande din kroppsvärme för att hålla sig varm. Barnet fortsätter också att utveckla nervceller i hjärnan. När barnet är fött kommer det att ha hundratals miljarder av dessa celler. Det kanske verkar väldigt mycket men det gäller att ta vara på dem för efter födseln produceras inga fler.

Viktökning. Ditt barn ser nu mer ut som en riktig baby. Det börjar bli riktigt fylligt och huden är lenare och blekare tack vare fettet det lagt på sig. Fettet är viktigt för förmågan att hålla sig varm. Barnet har nu också fått ögonfransar och kan blinka!

Vikt och längd. Trots att mängden fett har ökat är ditt lilla barn fortfarande ganska smalt – bara 2 till 3 procent av dess 1,2 kg består av fett. Från hjässan till stjärten är barnet 26 centimeter men om du skulle sträcka ut det skulle längden vara hela 40 centimeter.

Din graviditet Vikten är av betydelse. Du är på upploppet nu – 11 veckor kvar! Under denärmaste tremånadersperioden kommer ditt barn att öka som mest i vikt och det gäller även dig. Du kan räkna med att gå upp ungefär 5 kg under de sista tre månaderna av graviditeten, det vill säga ett halvt kilo i veckan.

Krämpor under de sista tre månaderna. Vaknar du plötsligt med kramp i vaderna ? Kramp i benen är vanligt under graviditeten även om inte alla kvinnor får det. Experterna vet inte exakt vad som orsakar kramp; vissa hävdar att det beror på den ökade vikten medan andra tror att smärtan beror på kalcium- eller kaliumbrist. De kan också vara en följd av trycket från livmodern på nerverna som går ner i benen.

Att stå ut med krampen. Om du får kramp, sträck på benet försiktigt, flexa med foten och dra dina tår bakåt mot dig. Att stretcha lite under dagen och innan du lägger dig kan också vara till hjälp. Se till att äta mat som är rik på kalcium (mjölkprodukter är det säkraste kortet) och likaså sådant som innehåller kalium, t ex. bananer.

Chokladtårta =) mums







Var lite lat och köpte en sån här mixerförpackning av chokladtårta...fast mest köpte jag den för att kolla om det var lika gott som hembakat hehe....Resultat = supersuper god!!! Rekomenderas starkt om man bara vill skämma bort sig och frossa och är lite lat eller om man får fikagäster oanmält =)

Sitter nu mätt och glad med en pigg bebis i magen som absolut inte vill vara still en sekund haha, är kul men ibland kan det bli lite jobbigt när den får in en träff i revbenen.

Har annars jobbat idag, gick snabbt men har fått mycket gjort...snart bara en månad kvar att jobba, känns lite konstigt och synd men ska bli skönt med långledigt innan allt börjar...ska leva med Maria då haha...

Helgen har annars varit skön, igår hade vi mega slappdag, gick knappt upp ur sängen..men ibland måste man få ha sådana dagar, och visst hjälper vädret när det är regn och kallt då kryper man gärna under täcket med gott samvete, i alla fall jag :)

Imorgon är det barnmorskan som gäller, kl 12.00 skall jag vara där och då är det mätning, vägning och lite prover som skall tas...har nu börjat gå varannan vecka...ahhh det är bara 10v kvar tills vår älskling kommer...längtar så otroligt mycket!!

Nu ska jag fixa lite te och kolla på lite tv innan jag somnar. Godnatt och sov gott alla.

Kram


Ush Sverige






Har precis sett klart matchen mellan Sverige och Danmark....å alla vet vi väl hur det slutade...uuuu va synd, har inget hopp för VM nu men men man vet aldrig.

Annars har det varit en lugn dag, har kollat doppresent till Maja och Carlos dotters dop som vi ska på i november, hittade en jättefin sak men ska inte skriva vad det är så de ser haha...
Handlade lite mat med och sen har vi bara varit hemma, som sagt kollat på fotboll och nu bara slökollar på tv.

Imorn kanske vi ska till Maria och Max, fårse annars blir det nog hemmadag om det inte är jättefint väder men vad är oddsen hahaha....

Har inte så mycket mer att skriva så ha en skön kväll alla.

Kram


11 veckor kvar bara!!

Har sovit jättedåligt de senaste två nätterna, dels för bebisen tydligen plötsligt gillar att vara vaken hela natten haha och dels för han som ligger brevid mig envisas med att ta upp hela sängen :( Men iaf när jag nu har legat vaken har jag haft lite tid att fundera, man tänkter nästan bäst på natten tycker jag.
Började med att tänka på vad som är kvar att köpa, hur länge till jag ska jobba och lite annat...efter lite tänkande kom det bara fler och fler saker upp i huvudet som måste vara klart innan bebisen kommer...resultatet av min somnlösa natt blev att jag fick mer eller mindre panik framåt morgonen hahahah...började städa det första jag gjorde...sjuk man kan vara.

Men har nu återgått till normalt tillstånd, pratat med min chef och bestämt mig för att jobba november ut sen ledig. Då har vi om allt går som planerat 4v att tvätta kläder fixa ihop sängen hansla det sista mm...känns jätteskönt nu :) ska koppla av och bara njuta av slutet :)

Kram

Vecka 28

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Kallt och höstigt

Har märkt att det börjar bli höst nu, fryser när man går ut så kanske dags att ta fram varma jackan...om jag nu kan ha den haha.
Idag har det varit en ledig dag...jätteskönt, just nu är jag trött på jobbet, eller inte själva jobbet utan mer andra omständigheter men men kanske blir bättre, man kan ju bara hoppas att folk/arbetskoleger kan börja uppskatta det man gör ist för att klaga och inte kunna ta kretik sj.

Iaf till något trevligare, jag träffade Maja idag och fikade i centrum...hennes lilla Chyntia (hoppas jag stavar rätt) har blivit så stor, en jättesöt tjej med mycket hår som tyvärr hellre sov idag än charmade oss hihi. Var iaf jättekul att träffas, det var ett tag sen..men nu snart blir jag ju ledig så då kan vi träffas mer.

Kom hem vid fem ganska trött och hungrig, vilket jag nu har börjat blivit ganska ofta hehe skyller på bebisens aptit =) Har iaf myst framför tven och kollat desperate housewifes som äntligen börjat igen.

Nu ska jag nog sova, imorn är det tidig jobbdag och inventering...undra hur det går för oss....hehe.

puss & kram

Hemma igen

Igår kom vi hem från Sunne. Vi har haft en underbar helg och verkligen bara slappat och njutit, ätit och druckit gott!

Vi åkte tidigt i Fredags, närmare bestämt kl 6...aahhh va jobbigt det var att gå upp, men väl på tåget somnade man ganska snabbt. Var framme på förmiddagen i Karlstad och där åt vi lite frukost innan vi åkte vidare till Sunne, sen taxi till hotellet. Hotellet var jättemysigt, inte jättestort men helt ok. Vi var ganska trötta när vi kom fram så det blev en snabb promenad runt om i lilla staden sen vila på sängen.
Åt sen en underbar 2 rätters middag och därefter var det teaterdags, "pengar eller livet" hette den, vi skrattade så vi dog hahaha...sen stupade vi i sängen.

På lördagen var det lite sovmorgon sen åt vi buffe-frukost, jag älskar verkligen hotell-frukost men får alltid beslutsångest och äter alltid för mycket haha....kanske ni känner igen detta syndrom. Iaf efter frukosten så var det dags för spa...närmare bestämt selma lagerlöf spa, ett superläkert spa med verklig lyx.känsla. Var inte billigt men väl värt det. Vi bubblade i deras pooler, både inne och ute, njöt av massage kurs. åt frukt och latade oss i relax stolarna, man blev verkligen utvilad och avslappnad.

När vi kom tillbaka till hotellet var vi sååå hungriga och desvärre hade vi inte bord förens 21 på kvällen så vi tänkte att vi beställer lite mat i baren det brukar ju inte vara så mycket mat utan man blir lagom mätt....haha vad fel vi hade, på detta hotell var barmenyn = hard rock cafe size på maten...min kantarelltoast (som jag trodde skulle vara en liten toast med nåt salladsblad) var en jättemacka med massor av svampsås och en stor tomatsallad till...likaså var Fidels hamburgare XL. Vi blev mätta!!
Dock orkade vi otroligt nog middagen men somnade nästan för mätta den kvällen.

Söndagen var det upp och äta frukost sen checka ut och in till Karlstad igen, väntade en stund där för såklart krånglade SJ så kom inte iväg förens 4. Hemma igen vid halv nio, trötta men jätte nöjda!
En superhelg med andra ord har vi haft, och selma spa rekomenderas verkligen.

Kommer lite bilder nedan.

Trötta väntar vi på tåget mot Karlstad                   Framme vid hotellet
                 


Fixar mig för middagen                                            Selma Spa
                  


Pooldelen inne på spat                                   Vilar i relaxstol i väntan på massage

                   


Fidels lilla hamburgare                                                      Min kantarell toast
                             


Trevlig kväll =)

Kram



Hej då Stockholm

Nu ska jag sova, vi ska upp om bara några timmar för att ta x2000 till Sunne :) Allt är packat, fast som vanligt känns det som att vi glömt något. Imorn är det bara att gå upp och hoppa i kläderna sen åka. Kommer vara död haha, jag är inte en morgon person.

Idag var vi iaf lediga båda två, vi har haft en heldag i stan med lunch på kina resturang, shopping och fika....jättemysigt!!!

När vi kom hem har vi packat och fixat inför helgen. Nu väntar så äntligen sängen :)

Kommer inte hinna skriva under helgen, men ska ta bilder och skriver om resan på måndag.

Hoppas ni alla får en skön helg och extra pussar å kramar till mina tjejer och deras söta barn.

Kram och Godnatt.

Dagar till bebisen kommer
RSS 2.0