Fredag

Ojojoj vad dålig jag är på att skriva men nu den här veckan har jag börjat bli såå seg, all gravidbesvär kommer väl nu haha. Jag somnar vid 9 på soffan och sen är det svårt att somna på kvällen och bebisen är verkligen pigg och rullar runt i magen hela natten.

Har iaf jobbat ett par dagar, sista dagen är på söndag och sen kanske jag ska ta nån tid i dec om jag orkar, men det ska bli skönt att slappna av nu innan bebisen kommer och speciellt om den kanske vill komma tidigare hehe.

Idag har jag och Fidel varit i stan och handlat lite julklappar, det var helt fullt med folk i stan å speciellt Åhlens, jobbigt. Vi avslutade shoppingen med middag på Fridays mums va gott det var och va mätt man blir.

Imorn ska vi på dop i österskär, Maja å Carlos lilla Cinthya ska döpas =) ska bli kul.

Nu ska jag se på film....

puss

Måndag och ny vecka =)

HEJ HEJ...Lika fint väder som vanligt har vi idag...guu va man blir slö när det känns som att klockan är 8 på kvällen fast bara 3 på dagen pga mörkret. Nu får det gärna komma snö.
Min helg har var varit jättemysig, mina föräldrar var här och som vanligt var det lika kul att träffas. På lördagen åkte vi till IKEA, tanken var att vi skulle ha en bokhylla men det ena ledde till det andra och vi åkte därifrån med ny bokhylla, tv-bänk och soffbord + småsaker =) Och det blev hur bra som hels så nu är vi jättenöjda, men nu måste vi sälja det gammla, är det någon som är intreserad av en cd-pelare (benno), tv-bänk (bestå) och soffbord (malm) alla i brunsvart så är det bara att höra av sig =)

Efter ikea åkte vi hem och fikade och Fidels föräldrar kom på besök så alla fick träffa varandra, kul kul. Sen på kvällen var vi trötta så ramlade i soffan och kollade på film. På söndagen var jag och mamma i centrum en stund och sen gick vi hem och gjorde plätt-lunch innan de skulle åka tillbaka till Falun  igen, gott var det.

Idag har vi vart hos barnmorskan, allt fortsätter att vara bara bra med mig och bebisen, nu var huvudet längre ner och fixerat...nu är det bara 4vkvar =D Längtar såååå otroligt mycket till vår lilla skrutt kommer.

Efter besöket träffade jag Becca, en gamal klasskompis och vi lunchade i centrum, jättekul att träffas och snacka =) Nu väntar jag på att maten ska bli klar så vi kan äta, är hungrig.

Hoppas alla ni har haft en bra helg.

Kram

Då var det vecka 35 då

Vecka 35


Har du tillräckligt med järn?
Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt. "Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. (För att läsa mer om hur barnmorskan går till väga vid en sätesbjudning, klicka här). Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd. Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,5 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.



Din graviditet
Bra att veta om kejsarsnitt. Hur mycket du än funderar och planerar kan förlossningen (precis som föräldraskapet) vara oberäknelig. Det kan hända att läkaren bedömer att förlossningen är riskabel för dig eller ditt barn, och därför väljer att utföra ett kejsarsnitt. Kejsarsnitt innebär att barnet tas ut genom ett kirurgiskt snitt i mammans livmoder. I Sverige förlöses ca 10 procent av alla barn med kejsarsnitt. även om det inte är så stor risk för att du ska råka ut för detta är det ändå bra att veta vad ett kejsarsnitt innebär, så att du vet vad du har att vänta dig om det skulle inträffa. Be din barnmorska berätta om vilka situationer som oftast kräver kejsarsnitt och hur ett kejsarsnitt går till.

Torsdag =D

Har haft storstädning idag =) Nu är huset verkligen jättefint, mamma och pappa kommer i helgen så därför haha..och sen kommer Fidels föräldrar hit å vi ska fika allihopa. Ska bli kul.
Har äntligen fått besked från FK men blev tyvärr besvikelse, jag trodde jag skulle få mer =( ska räkna lite på det och se om jag fått rätt eller om jag måste överklaga.

Julklappsshoppingen är vi klara med nu...jätteskönt! Vi var inne i stan igår hela dagen och köpte julklappar till våra familjer. Kommer ju bli lite annorlunda jul i år eftersom jag inte kan åka hem till Falun och fira med familjen så kommer vi ha lite firande ett par v innan julafton. Själva julafton blir här i Täby, antingen med Fidels familj eller bara vi två. Men nästa jul då blir det som vanligt hahha.

Nu ska vi åka och handla...och glöm inte att ikväll är det mammas pojkar 20.00 hehe.

Kram

Regn ush vad det är tråkigt.

Fy skäms på dålig uppdatering men har inte haft orken att skriva tyvärr. Om jag ska sammanfatta dagarna så har det sett ut ungefär såhär: Fredag...var hos Maria W påå dagen, lika mysigt som vanligt och hon hade gjort en jättegod pasta sallad. På kvällen var vi och hämtade ett skötbord som vi hittat, jättebilligt kom vi undan hehe =)

Lördag: det var så otroligt tråkigt väder så vi var bara hemma och myste under täcket och kollade på film. På söndagen jobbade jag hehe OB 100%.

Gårdagen bjöd på lika fint väder som vanligt så det blev en kort tur till centrum för lite jobb och sen innedag och segdag. Idag har vi båda varit lediga så vi var i Kista och kollade lite julklappar men tyärr skulle alla bra affärer flytta så allt var utplockat för det var på rea och som sagt det är kista vi pratar om så så fort det är rea tar väl allt slut där på 2sek haha. Nu på kvällen har vi varit på sista kurstillfället, pratade om amning. Nu är det bara väntan kvar hihi. Vi ska snart fixa bebisens "rum" men de kommande helgerna är det mycket inbokat så får bli lite itaget.
Imorn blir det julklappsshopping i stan =) Hoppas det inte regnar för mycket bara.

puss puss

Hallonpaj och glass =)

                                                     


                         


Äntligen har jag köpt hallonpaj haha har gått förbi och kollat på den flera gånger i affären flera gånger men aldrig köpt utan valt den klassiska chokladkakan ist hehe, men nu ligger den i min kyl och väntar på mig =)

Ska kolla på mammas pojkar snart haha egentligen är det en värdelös serie precis som många andra av alla dessa serier som finns men man kan bara inte låta bli att kolla, och den bästa är Bobbys mamma haha. För alla er som inte sett programmet så handlar det om 3killar massa tjejer och killarnas mammor, tjejerna tävlar om att vinna resp killes hjärta men hans mamma skall bestämma om hon är bra nog för sonen och såklart har man lagt in alla stereotyper man kan tänka sig just för att krydda programmet och det blir mycket intriger. Kolla vet ja!

Fidel jobbar så hoppas det finns paj kvar till honom hehe....
Imorn är jag ledig och då ska vi ses alla tjejer igen, denna gång blir det budget träff haha vi måste sluta äta ute. Maria ska göra pastasallad och jag har bakat en kladdkaka =)

Nu börjar mitt program så säger hej då =)

Kram


Så störande!!!

Sitter nu och försöker titta på tv men min döva idiotgranne har högsta volym på sin jävla tv och det enda jag hör är den!!! Jag kommer snart gå upp dit och skälla ut dem. Visst jag förstår om man har dålig hörsel men det finns slingor för sånt nuförtiden!! Lägenheterna är inte lyhörda för hör ingen annan granne, och de har såklart en gammal tv me sämsta högtalare som är sååå störande. Nån som har nåt förslag vad jag ska göra???
Jag kan ju inte hålla på att höja min volym för då stör jag så hjälp.

Annars har det inte hänt så mycket , vi var på andra delen av kursen igår, jättebra. Pratade om smärtlindring och jag har bestämt mig för vad jag skall ta, det blir Epidural, lustgas och sen i den mån det går bad. Känner verkligen ingen nervositet nu inför förlossningen utan bara längtan, ser fram emot det, men det ändras säkert när jag väl ligger där haha.

Har jobbat idag och sen bara tagit det lugnt, köpte halonpaj och glass till ikväll så hoppas Fidel skyndar sig hem från jobbet hehe.

Nu ska jag se på STHLM Arlanda om jag kan haha.

puss

Går in i vecka 34 idag


Vecka 34

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är
hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det

Godnatt

Blev sent idag men ska snart sova...vi var uppe tidigt för hade tid hos barnmorskan kl 8.00. Allt var bara bra med mig och bebisen, den har pigga fina hjärtljud och jag följer min kurva bra, och det bästa...hehe jag har inte gått upp i vikt sen sist =) Nästa gång skall födelseplanen vara klar, har funderat lite och tror jag har det mesta klart för mig hur jag vill ha det. Imorgon är det andra delen av kursen och då skall vi prata om smärtlindring så kanske ändrar mig efter det.

Annars var det jobb idag, lika stökigt som vanligt haha...men som tur är ska jag nog inte tillbaka dit efter min mammaledighet om allt går som jag vill utan då blir det tillbaka till grannarna på GF istället =)

Nu längtar jag bara efter att få vara ledig och pyssla inför bebisen här hemma. Kollade lite på FK idag efter om det kommit fram till ett beslut om min penning men nej inte det, lite konstigt tycker jag att de är så otroligt sega med dessa ärenden. Om man skall kunna ta ut 60dagar innan beräknad BF då skall man väl kunna veta vad man får, aja ska ringa dem imorn och kolla hur det går för jag som många andra förstår inte riktigt deras hemsida.

Nu skall vi krypa ner i sängen och förhoppningsvis somna alla tre haha bebisen sparkar gärna som mest när jag lägger mig.

Godnatt och puss

Fars dag!

Grattis till min pappa på fars dag idag, världens bästa pappa =)

Då var det söndag igen då, veckorna går fort, nu är det bara 50dagar kvar till beräknad BF....längtar så mycket.
Jag har inte skrivit de närmasta dagarna för har faktiskt haft fullt upp.
Var ju hos tandläkaren och lagade hål i torsdags, och passade då på att byta tandhygnist till den bra som Fidel hade, skönt nu slipper jag min hon är sämst! Sen jobbade jag efter det, var mycket kunder och jobbade med en ny tjej så det var fullt upp. När jag gick från jobbet var jag så stressad så glömde mobilen trodde jag men när jag på fredag kom till jobbet var den helt borta, provade ringa men den var avstängd, konstigt. Iaf så efter ett tags letande kom jag på att vi spelar in från kamerorna ute i butiken så kollade igenom bandet från kvällen innan för att se om jag lagt mobilen på nåt konstigt ställe. Fick ist se hur min kära mobil stals av en jävla kärring som kom in i butiken, hon fick syn på den när jag hade kunder och sträckte sig över kassadisken och tog den när ingen såg, sen tog hon även örhängen från oss innan hon gick. Fy fan va människor är vidriga!

Har nu visat väktarna filmen och stölden är anmäld. Som tur är får jag ett nytt sim-kort till veckan med samma nr så slipper byta och mobil har jag, men ändå ens mobil är bland det mest privata man äger. Snyft.

Annars i hegen har jag jobbat, varit i centrum och handlat lite och idag gick vi igenom alla kläder vi har till bebisen och nu är allt klart, ska bara tvättas och läggas i byrån. Fidel är nu inne i stan och kollar på kval-matchen mellan Assyriska och Djurgården, jag zappar mellan fotbollen och 5an hhaaha....

Ska snart börja fixa maten så vi kan äta när han kommer hem.
Imorn ska vi båda till BM så han får äntligen höra hjärtljuden och jag ska väga mig aaahhh hoppas jag inte gått upp för mycket.

Hoppas ni haft en bra helg.

kram

Onsdag 4/11

Oj nu har jag varit dålig på att uppdatera igen, men har iof inte hänt så mycket varje dag så kan sammanfatta dessa glömda dagar i ett inlägg.

I måndags var jag i stan och jobbade en stund och sen mötte upp Fidel som var på intervju som för övrigt gick jättebra! Igår var vi först hos t-läkaren el Fidel var där och jag följde med för att få mina tider förklarade, har inte fattat vad de ska göra under 4ggr och det visade sig att det egentligen bara skulle behövas 2ggr, otroligt att tandsköterskorna i receptionen är bättre än t-läkaren. Fidel fick iaf en jättebra t-läkare så ska byta till henne ist.
På kvällen var det då dags för första föräldrarkurstillfället. Barnmorskan var jättebra och det var bra info trots att jag läst om det mesta redan men att höra är bättre. De visade bilder och förklarade hur förlossningen på BB Stockholm går till, nu känner jag mig lugnare iaf =)

Idag har jag träffat tjejerna i Solna och vi gjorde som vanligt, kollade affärer, åt mat,  fikade och snacka massa skoj =) Bebisen fick en jättefin tröja och byxor av Maria, tack så mycket gumman.

Första snön eller vad man det nu kan kalla det kom idag me...jättekul!

Nu sitter eller hoppar fidel i soffan för Assyriska spelar kval mot DIF och leder med 2-0.

Imorn är det första lagningen av min tand, ska bli intressant.

Nu ska jag äta nåt sen mysa lite i soffan om det går.

puss

Vecka 32 avklarad =) välkommen v 33

Vecka 32

40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.




Vecka 33

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


Söndag

Har jobbat idag, blev väkt i morse av en kollega som var sjuk så fick hoppa in, helt ok för det var helt dött i centrum, antar att folk har annat att göra idag än att shoppa =) lättförtjänta pengar från mig hihi.
Annars har helgen varit bara bra...igår var vi i stan och kollade lite, Fidel klippte sig. Det har verkligen börjats julpyntats i affärer nu, mysigt. Vi gick och åt på vår favvo kinarestaurang och tänkte kolla på bio men var för mycket folk och se kom vi inte överens om någon film haha.

På kvällen bojkottade vi halloweentraditioner och kollade på en icke skräckfilm =) Nästa år blir det kanske någon fest, iaf skall bebisen kläs ut.

Nu till veckan är det mycket på schemat, imorn ska jag in till stan tidigt och jobba lite...tisdag är det föräldrarkurs, onsdag möte på försäkringskassan, torsdag ska jag till t-läkaren igen, japp ska dit 4ggr i år och sen ska tänderna va i topp haha helt sanslöst men får se hur det blir med det.

Nu ska jag kolla på parlamentet och sen djävulen bär prada!!!!

puss


Dagar till bebisen kommer
RSS 2.0