Välkommen Benjamin!

Den 28/12 kl 04:46 föddes vår underbara son Benjamin =) Han kom efter 16 timmars jobb på BB stockholm.
3775g vägde han och var 50cm lång =)
Nu har vi nyss kommit hem men ska uppdatera om dagarna på BB imorn när vi kommit i lite form igen.

Här är en bild på min älskling så länge =) Puss


värkarna har börjat

Vaknade i natt av värkar men kunde somna om efter ett tag men vid 8 var de kraftiga så har ringt förlossningen och vi ska åka in snart, har badat och tagit alvedon men de är fortfarande regelbundna var 5e minut och gör grymt ont =)

Men är glad ändå...nu ska vi fixa lite sen åka, vet inte om jag kan uppdatera på bb, annars kommer jag skriva så fort jag kan och orkar =)

Puss till alla!

En början iaf

Har haft lite värkar under dagen, var 10e minut ett tag men sen avtog det tyvärr. Iof har jag mest vilat och det brukar ju bli starkare värkar om man rör sig men har varit för trött för det. Nu på kvällen har det dock kommit tillbaka lite, vi får se hur natten blir, men vi är iaf klara om vi skulle behöva åka in.

Har nyss duschat, finns inget skönare än att duscha varmt vid värkar =) Nu kollar vi eller jag kollar med ett halvt öga på Gladiator, mitt förslag om film (förtrollad) blev nedröstat haha

Jag hoppas verkligen att det sätter igång snart, iaf att vattnet går =) i värsta fall får jag väl ta en natt promenad haha nej då skoja bara. Det ända som är synd är att Fidel börjar sitt nya jobb på måndag och som det ser ut nu är vi kanske på BB då, hoppas de inte blir alltför sura =)

Nu säger jag godnatt till er alla =)

Kramisar

vem drog ut proppen??

Då så har slemproppen gått..kl 4 i natt, värkarna var ganska starka i natt så tog alvedon..nu har det avtagit lite.
Ringde till förlossningen och hon sa att jag skulle vila och troligen skulle det sätta igång inom ett par dagar =) Äntligen!

Vi tog oss iaf ner till centrum innan alla kom för rean, köpte rouge och body lotion samt 2 tavlor.
Nu ligger jag i soffan och vilar...ska kolla på lite film och äta snart.

Hoppas alla haft en bra jul =)

Kram

Juldagen

Ojojoj va trött man är idag...vi kom inte i säng förens 3 igår hehe...men en jättemysig och rolig dag var det.
Vi var ju som sagt hemma först på dagen, sen gick vi till Fidels föräldrar vid 8...tror vi åt lite för mycket mat haha...och julklappar blev det med, alla blev nöjda med sina...tur va =)

Sen spelade några kort och vi andra fastnade framför en film.

Idag har det varit en rejäl segdag...men som tur är har det ju funnits massa rolig film på tv =)
Vi har nyss ätit och nu ska jag vila lite.

Kram

God Jul!!

God jul till alla =)

Min julafton har varit mysig so far...frukost bestående av risgrynsgröt och sen kyrkan.
Nu blir det lite vila innan vi börjar med maten, sen blir det Kalle mm.

Grattis till Jossan och Andy som fick en liten son igår kväll!

Jag önskar alla en underbar julafton.

Puss

1 dag till julafton, 5dagar till BF

Ligger i soffan och har ont...nej det är inte värkar utan har lyckats sträckt mig i högra benet efter dagens städning. Hann iaf julstäda och upp med skötbordet så nu är vi klara för bebisen. Fidel var i centrum med alla andra i Täby haha...gick ner och mötte han och omg va folk det var, helt otroligt att så många handlar i sista minuten.

Min vän Jossan ligger på Sös och föder barn nu...sååå avundsjuk, jag vill me, hoppas allt går bra för dem.

Min familj är nu alla hos mormor och äter gröt...saknar dem så mycket, men vi kommer nog ha kul här med imorn. Ikväll ska vi bara vila framför film och imorn blir det full fart hela dagen =)

Nu ska jag njuta av soffan en stund innan jag börjar fixa maten.

God jul på er alla!

Puss

Uttråkad men glad

Det blev ingen klippning idag tyvärr =( vi var inne i stan men stället vi skulle till hade så mycket folk..efter att kollat lite andra ställen bestämde vi oss för att skita i det, man vill ju inte bli klippt av vem som helst ju. Fidel hann iaf med lite klädshopping hehe sen åkte vi hem. Fidel åkte med några kompisar till Heron city och bowlade så jag e ensam hemma nu...blev jätte hungrig så bestämde mig efter mycket velande för att beställa hem mat =) Blev pizza..helt underbart gott!

Har varit lite uttråkad sen så kollat på tv och tvättat...sen fick jag den underbara iden om att kolla om jag kom ihåg var dans som vi hade på tävlingen i våras...hehe kom ihåg men fick värsta sammandragningarna efteråt så för alla er som vill ha värkar DANSA!!! Eller kolla in vår dans och försök =) För er som inte vet så kallas dansen caporales och kommer från Bolivia.
Gu vad jag saknar träningarna säger jag bara.

Nu ska jag vila lite =)

Godnatt alla och kolla gärna in klippet nedan.

Puss



vecka 40!!! last week =)

Ditt barn

En egen vilja. "Det kanske är dags att göra entré ¿ eller kanske inte!" Vi vuxna älskar att planera vår tillvaro, men barn är inte alltid så noga med att hålla tiden. Så trots att du förväntar dig en ny familjemedlem den här veckan ska du inte bli besviken om ditt barn bestämmer sig för att stanna kvar i din varma och trygga kropp i ytterligare några dagar eller (i värsta fall) veckor. Om du går över tiden kommer din barnmorska att noga observera barnets viktökning och hur det reagerar på sammandragningarna, för att vara säker på att allt står rätt till.

Trångt om utrymme. Ditt barn ligger helt ihopkrupen inuti din livmoder. Den har inte så stort val – det är ganska trångt därinne nu. även efter födseln kommer barnets kropp förbli hopkurad i fosterställning några veckor, eftersom barnet vant sig vid denna trygga ställning. Om barnet ligger i sätesbjudning (fötterna eller rumpan nedåt), remmiteras du till specialistmödravården där försöker man få barnet att vända sig . Om det inte går kommer du att förlösas med kejsarsnitt.

"Knubbig?". Ditt barn har nu förmodligen nått sin slutgiltiga födelsevikt och -längd. Ett barn väger i genomsnitt 3400 gram och är 52 cm lång vid födseln (pojkar är något större än flickor). Eftersom barnet har producerat fett under de senaste månaderna består nu cirka 15 procent av dess kroppsvikt av fett, vilket kommer att hjälpa till att hålla barnet varmt i världen utanför livmodern.

även resten av barnet – organ och kroppssystem – är redo för ett liv utanför livmodern. Barnet har lagrat stärkelse i levern, och detta omvandlas till glukos efter födseln. Dessutom har barnet extra vätskeförråd. Precis som en kamel är det välutrustat för att klara sig genom förlossningen och dagen efter när din bröstmjölk börjar komma.



Din graviditet En fantastisk förvandling.
När du nu befinner dig i graviditetens slutskede, ägna gärna en stund åt att reflektera över den otroliga förändring din kropp har genomgått under de senaste nio månaderna. Din livmoder är nu tusen gången större än vad den var när du befruktades! Och dina bröst har blivit två eller tre gånger större än innan du blev gravid, för att vara redo för amning. Varje bröst väger nu cirka 700 gram mer.

Njut av den sista tiden. Var inte orolig om värkarna inte har satt igång vecka 40. även om du går över tiden anses det inte som onormalt sent förrän vecka 42. även om du antagligen längtar efter att få se ditt barn, försök att slappna av, och använd de sista dagarna till att pyssla om dig själv. Unna dig lite fotvård eller hyr en bra film. Läs en bok från pärm till pärm. När ditt barn väl är fött kommer du att ha fullt upp dygnet runt, och då kan det vara svårt att få tid för sig själv.


Burrrr! (6 dagar till bf)

Idag var det rejält kallt ute, inte för att jag har varit ute än men står -10 på termometern och det e kallt!! Inatt har jag sovit bra, inga värkar...det e konstigt asså..värkarna kommer varannan dag. Men nu är det så nära jul så den får hålla sig inne tills efter.
Ska klippa mig idag...Fidel är på jobb så ska möta han i stan vid fem sen klippa mig =) Antar att det kommer vara proppat med stressade människor i stan...hoppas jag orkar haha.

Bara 2 dagar kvar till julafton nu hihi va kul...älskar julen =) Kommer bli en lång dag men rolig =)

Nu ska jag duscha och börja fixa mig.

Kram

Grattis!!

Grattis älskling till ditt nya jobb =) är stolt över dig i amor!!

Sängen =)

Ligger i sängen nu och kollar på tv. har småvärkar men de vill inte bli starkare eller tätare, men barnmorskan sa att jag måste vila mycket nu för man vet aldrig när det händer. Allt var iaf bara bra med bebisen och mig.
Fick ett paket på posten idag hihi jag får aldrig paket....det var min söta mormor som skickade kakor och bröd, jag älskar verkligen de kakorna...ska festa på dem idag men spara till jul med =)

Nu ska jag göra lite mat, makaroner och korv...mums

Till Josefin...lycka till gumman och hoppas den kommer snart.

Kram

R.I.P Brittany

Ska snart till barnmorskan och sen blir det nog till BB för en undersökning för har haft värkar hela natten och nu på morgonen fick jag världens värk. Tyvärr ingen sömn i natt alltså.
En tråkig sak jag nyss läste är att skådespelerskan Brittany Murphy dött...hon var verkligen jättebra och jag gillar hennes filmer.

Nu måste jag göra mig klar men skriver mer sen. puss

Perfekt!

Jihoo!! Min risgrynsgröt blev perfekt!! alltså typ mormor klass...är så nöjd =) Nu har mina förvärkar kommit tillbaka hehe det kommer varannan dag, men tror inte det blir nåt på ett tag. Ska till barnmorskan imorn så får se vad hon säger, men nog känner man att bebisen ligger långt ner, och detta är inte en skön känsla ska ni veta, man blir ständigt kissnödig men även så känner jag mig brebent eftersom det är lite jobbigt att gå haha.

Nu är det film som gäller och julmust =)

Godnatt på er och kram

Fjärde advent

Redan fjärde advent, tiden går verkligen fort. Bara 8 dagar kvar till BF med hihi.
Har tagit ett varmt skönt bad idag och nu myser jag i soffan med lite honungsvatten och chokladbollar. Helt otroligt så snöar det fortfarande ute, det är verkligen jätte fint när man kollar ut från balkongen och ser den stora julgranen som står mitt på gården och sen alla fina balkonger med massa lampor på =)
Det blir nog en vit jul om inte det plötsligt slår om och blir varmt. men det hoppas jag verkligen inte.

Ska provgöra risgrynsgröt snart för vi ska äta det på julafton och vill inte misslyckas då hehe...

Nu fick bebisen massa hicka haha, ser så kul ut när magen hoppar till =)

Kram

Hmmmm...

Sitter i soffan och kollar på film, sammandragningarna har avtagit lite, skönt. Tror inte det blir någon bebis på några dagar, det är som att så fort det känns som att det är dags så avtar allt och blir lungt igen.
Är ganska jobbigt med dessa förvärkar men sammtidigt vet man att snart är det dags och längtan efter vår bebis gör att man står ut med allt ont =)
Allt är klart och väskan är packad så om vi skulle behöva åka in så är det lungt =) Det negativa med hur jag mår är att jag är ganska lätt retad nu vilket Fidel har fått känna på hahaha...stackarn, men han är så snäll och hjälper mig så mycket han kan =) sån tur jag har!

Vi ska åka till Arninge nu och handla lite julmat och "vanlig" mat sen hem och äta och antagligen slappa framför tven.
Undrar hur natten blir idag??

Jag lovar att skriva om det händer något nytt på bebisfronten =)

Kram

Värkar???

Har haft otroliga sammandragningar som har gått över i värkar fast oregelbundna i natt. Var uppe 4ggr, inte kul.
Lite osäker på om slemmproppen gått med...tänkte vänta och se hur dagen blir...om det fortsätter kanske man kan åka in för kontroll iaf. Men nu ska vi handla sen blir det bara massa vilande för mig.
Återkommer med mer uppdatering under dagen =)

Puss

Fredagsmys =)

Denna dag kan sammanfattas som en mysig dag med otroligt mycket sammandragningar, (dock inte så mysigt).
Tog en promenad i det fina vädret, älskar verkligen när det är soligt och kallt så snön gnistrar i marken =)
Gick och handlade lite snacks till kvällen, det blev både chips, glass och cola hihi...men det är jag värd haha.

När vi kom hem blev det slappning i soffan en stund, jag somnade tom, vilket jag gör lätt på dagarna. Vi har nu nyss ätit, jättegod mat...spagetti med en skaldjurssås =) snart glass time och film.

Till det mindre roliga så som sagt har haft massa sammandragningar och de kommer hela tiden, hinner knappt hämta andan innan magen blir hård igen. Stackars bebisen, kan inte vara bekvämt när magen drar ihop sig sådär, hoppas det inte är för jobbigt för den. Men förutom detta mår jag bara bra och kan tom ta en powerwalk =)

Nu ska vi kolla på kingdom of heaven...hoppas alla får en mysig fredagkväll!

Puss

Torsdag

Blev inget skrivande igår efter vi kom hem tyvärr, men iaf så köpte vi dekorationer och ett stativ för digi/video kamera. Granen blev jättefin =) ska lägga in bild sen kanske. Efter vi klätt granen åt vi sen kolla på film, jag somnade framför filmen haha...men blir inte så mycket sömn under natten så tar igen det på dagen och kvällen =)

Idag har jag storstädat, duktigt va?! sen var jag i centrum och köpte julkort som vi ska skicka. Nu väntar jag på att några ska komma hit som ska köpa vår cd-pelare och sen ska vi äta lite mat.

Finns inte så mycket annat att berätta, dagarna går ganska fort fast vi bara väntar på att vår lilla skrutt ska komma ut. Tänk snart är det julafton och nyår, tycker det här året gått så otroligt fort, men ett bra år har det varit och bättre blir det hoppas jag =)

Hoppas ni alla myser inne i era hus med lite choklad eller något medan snön bara öser ner ute =) toppen!!

Kram

Segis

Idag har det varit en riktig seg dag, sov för länge och har sen mest gått runt i huset utan att göra nåt speciellt. Vi ska snart till Jula och köpa dekorationer till granen, väntar bara på att Fidel ska komma med bilen.
Ikväll är det iaf en bra film på 3an som jag ska se.

Nu ringde fidel så måste ner. Skriver mer sen.

puss

Går in i vecka 39 idag

Barnet

Viktiga hormoner.
Barnet fortsätter förberedelserna inför den stora dagen. Barnets endokrinsystem, som ansvarar för hormonproduktionen, gör sig redo för förlossning. Bebisen kommer att utsöndra mer stresshormon under förlossningen än någon annan gång i livet. När den kommer ut ur livmodern hjälper dessa hormoner till att ta hand om kroppen utan moderkakans hjälp. Denna enorma förändring kräver massor av arbete och energi, men barnet kommer att vara redo.

Första andetaget. även barnets lungor fortsätter att utvecklas ända fram till födseln. Just nu arbetar lungorna fortfarande hårt med att tillverka surfaktant, ett ämne som ser till att lungornas luftblåsor inte klibbar ihop när barnet tar sitt första andetag.

Gaphals. "Nu kommer mitt första skrik!" Precis efter det första djupa andetaget kommer ett oftast ett skrik. Ljudet av ditt barns skrik är en bitterljuv upplevelse – ingen tycker om att höra ett barn uttrycka rädsla eller obehag, men ett högljutt skrikande betyder också att andningen fungerar bra. ännu kommer inga tårar, tårkörtlarna börjar inte producera tårar förrän barnet är några veckor gammalt. Och även om barnet inte börjar skrika när det kommer ut behöver man inte vara orolig. En del barn skriker helt enkelt inte när de föds. Det viktiga är att andningen kommer igång.


Din graviditet
Rätt eller fel?
Du kanske redan har känt av förvärkar, d.v.s. kroppens sätt att öva inför den verkliga prövningen. När graviditeten gått så här långt kan det vara svårt att känna skillnaden mellan dessa sammandragningar, som också kallas falska värkar, och de riktiga förlossningsvärkarna. Men låt dig inte luras av namnet – falska värkar kan övergå i riktiga värkar på bara några minuter. Ta tiden mellan sammandragningarna, och när de kommer regelbundet med sex-sju minuters mellanrum i minst en timme är det dags att ge sig iväg till förlossningsavdelningen . Man kan välja att bara åka in eller också ringa och fråga om det är något man är osäker över. Om vattnet går eller om du får en blödning bör du ringa eller åka in med en gång. Det är svårt att säga när det är dags att ge sig av. Der viktigaste är att du själv känner efter vad du känner dig mest trygg med. En del blir lugnare av att åka in till förlossningen, andra mår bättre om de stannar hemma så länge som möjligt.

Smärtlindring. Om du inte redan bestämt dig är det nu dags att fundera över vilken form av smärtlindring du vill ha under förlossningen, om du nu vill ha någon över huvud taget. Det finns många alternativ när det gäller medicinsk smärtlindring – en del läkemedel lindrar bara den värsta smärtan, medan andra är mer effektiva. Självklart behöver du inte fatta några slutgiltiga beslut just nu, men du bör vara medveten om vilka alternativ som finns och diskutera dem med din barnmorska innan den stora dagen är inne. Läs vår artikel om
underlätta förlossningen för en översikt över de olika alternativen.

Så säger experterna. "Det finns två viktiga tecken på att förlossningen kommer att sätta igång inom några dagar", säger Elaine Zwelling. "Ett tecken är att vattnet går (fostersäcken spricker). Ett annat tecken är den blodblandade, slemmiga flytningen du får när slemproppen, den geléartade proppen som sitter i livmoderhalsen, lossnar." För mer information om vad du ska hålla utkik efter, läs
Förlossningstecken .

Tisdag = snödag

Jaaa äntligen julstämmning =) snön har verkligen vräkt ner hela dagen, så härligt! Jag har varit i stan hela dagen med Maria och Tessan, vi lunchade på en jättegod resturang i gallerian, god kyckling med pasta och ännu godare efträttbuffe =)
Efter lunchen gick vi runt lite i affärer men nu är alla så stressade över julklappar så orkade inte vara inne i affärerna en längre stund. Maria och jag gick till in och finn innan vi åkte hem och shoppade shampoo, lotion mm...är så otroligt billigt där hehe. Hann köpa en julklapp till Fidel också =) Men vi får ju vår bästa julklapp snart hihi...

Hade förresten massa förvärkar hela natten, inte kul alls å va tvungen att gå upp på toa 4ggr!!!

Nu ska jag se klart ugly Betty sen film...hoppas att det snöar hela natten =)

Kramis

Dagen som varit

Blev sen bloggning men har gjort en del idag så hann inte tidigare. Var och handlade som jag sa förut och tror ni inte så självklart glömmer jag jästen daaahhh det viktigaste nästan så Fidel fick gå ner till centrum å köpa jäst medan jag förbredde hemma och hann ju bli hungrig mellan så blev mat innan vi satte igång med bakningen...men det gick bara bra ändå =)

Mellan jäsnig och att bullarna var i ugnen kollade vi på svenska hjältar galan, den va jättebra =) beundrar verkligen de människor som har modet/viljan att hjälpa andra så mycket, det är nästan så man själv känner sig dålig.

Vi fikade på de goa lussebullarna till slut och efter galan spelade vi wii tills min tumme domnade av haha. Nu ska det bli skönt att sova, imorn ska jag träffa Maria W och Tessan i stan, Kristina den lyckosten är I Spanien o solar =)

Lägger in två fina bilder på våra lussebullar, den ena plåten är en blandning av olika figurer och den andra är traditionell.

                      



Godnatt

Snö, Snö å mer snö!

                         


När jag vaknade i morse å titta ut så blev jag så glad, äntligen kommer snön. Har ätit frukost å sitter å kollar ut genom fönstret på alla vita flingor som dalar ner, nu är det bara att hoppas att det får ligga kvar.
Natten har annars varit lugn, blev bara en gång jag behövde gå upp. Ananas teorin slänger jag ut genom fönstret i snön nu haha, det funka inte alls, tvärtom så tror jag bebisen blev lugnare, den fattar inte att den ska ut haha.
Nej men skämt å sido kommer den ju när den vill och då är den klar också så ska nog inte stressa på den utan fira jul i lugn och ro om vi kan.

Idag ska jag baka lussebullar, har aldrig gjort det utan mamma förut så hoppas det blir lika bra ändå =) får ta och llägga in en bild på dem när allt är klart så får ni se.
Nu ska jag klä på mig och gå till affären för saffran.

Kram

jag väntar fortfarande

Nu är halva ananasen uppäten men nej ingen skillnad so far...=( inte för att jag väntat mig nåt mirakel resultat men lite hoppades jag iaf på att det ska funka.
Annars har dagen varit lugn, va i centrum en stund, glömde dock att handla saffran för imorn ska jag baka lussebullar =)
Kollade nyss på film, pay it forwad, den va jättebra. och nu ska jag ta å äta upp andra halvan av min ananas så får vi se hur det går.

Godnatt =)

Kom ut nu snälla!!

Har haft en jobbig natt, massa förvärkar så ett tag trodde jag att jag skulle bli tvungen att ringa till BB men lyckades somna en stund och nu på dagen har det inte varit lika mycket. Konstigt att man kan från en dag till den andra känna såhär, ingen förvaning direkt haha. Jag klagar verkligen inte utan tvärtom får gärna bebisen komma ut nu. Nu ska jag försöka me lite metoder som skall hjälpa till att sätta igång värkar sägs det, inte för att jag tror stenhårt på detta men testa kan man ju alltid. Annanas är köpt å skall ätas, trappor är bestigna och en promenad tagen så vi får väl se hur dessa metoder funkar :)
Fidel tycker att bebisen kan vänta till 2010, lätt att säga om man slipper bära runt på magen haha.

Ska nog ta å spela lite tv-spel nu så kanske bebisen bli lite pigg hihi

Uppdaterar om resultaten när ananasen är uppäten =) puss

                                 

Julstök

Idag har vi fixat julfint på balkongen, vi ska få en stor gran fast i plast så jag fick en iaf hihi, väntar på att Fidel ska komma med den, alla julklappar har vi slagit in och julkrubban är uppe, blev jättemysigt.
Bara 2v kvar till julafton nu...vi ska vara hos Fidels familj på kvällen men på dagen är vi själva så då blir det lite jullunch och kalle anka =) om inte bebisen bestämmer sig för att komma vill säga haha vore ju typiskt.

Har funderat på om jag ska baka lite men vet inte riktigt vad, är inte jättebra på julbakning, skulle göra ett pepparkakshus förra året med Maria men oj va vi var kassa haha huset såg inte fint ut =) men kul hade vi iaf. Knäck är ju gott ¨så kanske ska ta å göra det...jajaj vi får se om jag ens orkar hehe.

Imorn är det ju lucia, kanske ska till skansen då på julmarknad, det är jättemysigt så om snön som faller nu kan ta å ligga kvar skulle det bli perfekt. Nu ska jag ta å skala räkor, det blir wook i kväll, gott!

Ha en mysig kväll!

Puss

Kan man ha det bättre?

                                     


Sitter nu i min mysfotölj med datorn och lyssnar på julmusik, bebisen sparkar på därinne i takt haha, ljusen brinner fint å mysigt på bordet å så till det bästa.....trummvirvel....inne i köket står min älskling och diskar!!! Hehehe med andra ord har jag det ganska bra =) fattas lite choklad bara, undra om jag ska plundra Paradis asken i kylen hihi =)

Jag är verkligen en julmänniska, älskar allt med julen, tyvärr har den ju kommit lite i skym undan denna jul eftersom alla tankar är bebisrelaterade..men ska bättra mig, fixade lite julfint här hemma igår så känns bra nu =)
Tyvärr är det enda som inte vill sammarbeta för julstämmning vädret...

Idag ska jag iaf till Arninge å handla lite sen blir det nog mest hemma å pyssla, är lite tråkigt att inte jobba men samtidigt är jag ganske trött nu iaf blir jag snabbt trött så kan nog vara bra att vara hemma. Man vill ju inte direkt stå i butiken när vattnet går haha.

Nej nu är det dags för paradis =)

puss

Morgonmys

Ligger kvar i sängen fortfarande hehe guuu va skönt det är att vara ledig =) Har ätit frukost å kollat våra bästa år haha den serien är egentligen helt värdelös men kan inte låta bli att kolla. Det ligger tyvärr en sjuk pojkvän bredvid, han tog influensaspruta igår å fick feber efteråt, kan tydligen bli så. Hoppas han blir bra snart.

Blev en lååång kväll igår, vi har nämnligen blivit beroende av super Mario spelet till wii, fick den av min lillebror och nu är vi fast haha...om bebisen kommer tidigare beror det på all uppspelhet och stress när man spelar haha.

Har gått men sammandragningar i några dagar nu, vissa värre än andra men känner jag mig rätt så kommer den här lilla ungen dra ut på tiden och komma ut 2010, iof skönt för den, kan ju inte vara kul att fylla år så nära julafton och bli sist på året, tänk när man fyller 18 hehe.

Nej nu ska jag ta mig upp ur sängen och kanske spela lite wii =)

Ha en bra dag alla =)

puss

Tillbaka i Sthlm igen

Nu är vi tillbaka hemma igen efter 5 dagar i Falun. Vi har verkligen haft det skönt trots förkylningar hos fler hihi. Erik min lillebror kunde komma till Falun som tur var, annars hade jag inte sett honom innan jul, men han fick ledigt =) Vi hade lite julfirande eftersom vi ska vara här i täby på julen, åt lite julmat blandat med "vanlig" mat och såklart fick vi julklappar och gav våra, en del öppnade vi men en del ska sparas till julafton.
Hann även träffa övriga familjen, mormo, morfar mfl, jättemysigt. Känns lite konstigt att detta var sista gången vi såg alla och det bara var vi, nästa gång är bebisen med =)
Det var nog bra att få de här dagarna och bli lite ompysslad och bara slappa, för nu väntar stressen hemma snart haha. Slappa gjorde vi iaf mycket hehe...bokläsning, filmtittande och tetris spelande blev det mycket av.
Tur att vädret var skit så man med gott samvete kunde stanna inne =)

Idag har vi varit på sista BM tiden, allt sammanfattades och fördelseplanen skickades in, alla prover var perfekta och nu har bebisen fixerat huvudet med så snart är det dags...längtar så mycket efter att få hålla om vår pluttis =)
Det känns riktigt tungt i magen nu haha men trots det har jag inte gått upp nåt alls, bara den vikten man ska gå upp så känns jättebra =)

Nu ska jag ner till centrum och handla och möta fidel som har varit på jobbintervju, hoppas det gick bra för honom. Ikväll blir det super Mario spelande hehe, vi fick nämnligen det av Erik i julklapp till wii och det blev super hehe man blir beroende =)

puss å hej


Kallt

När jag vaknade i morse var det till min förvåning soligt ute =) passade jättebra för skulle in till stan och handla lite. Gu va kallt det var ute men med mycket kläder går det haha...som tur är kan jag faktiskt ha mina gamla vinterjackor trots magen =) Min tanke var att jag skulle vara en snabbis i stan men som vanligt tar allt längre tid än man tror så var inte hemma förens 4. Då var jag super hungrig så var bara att äta sen tyckte jag att jag var förtjänt av ett bad, iaf min rygg hihi så gjorde mig ett mysigt skummbad =)

Vi ska ju åka till Falun imorn så har packat allt, imorn är det upp tidigt för lite pyssel sen går tåget vid halv tolv.
Ska bli skönt att komma bort lite å bli ompysslad i några dagar, har inte sovit så bra på senaste tiden, nu börjar kissandet på natten haha.

3v kvar ungefär sen kanske vi har våran lilla bebis här hemma =) längtar så otroligt mycket men samtidigt är jag lite nervös för förlossningen så den längtar jag inte till.

Nu ska jag fortsätta njuta av min marabou nonstop och kolla på TV.

Kram

Klart!

Nu är vi så gott som klara med alla förbredelser inför bebisen, vi har ängnat helgen och mån,tis att bygga sängen, möblera om, tvätta alla kläder, lakan och filtar och packat väskan som skall me till förlossningen. Och vi har köpt blöjor och våtservetter =) känns riktigt bra faktiskt så nu  kan vi ta det lugnt. Jag har haft små samandragningar, mest på kvällarna och det är inte direkt jätteskönt men men.

Nu har jag ju slutat jobba också och om jag ska vara ärlig är det skönt att bara vara hemma, vädret gör ju en segare men nu känner jag mig trött mest hela dagen. Vi ska till Falun på torsdag, jiho =) ska ha lite förjul där eftersom juafton blir här i Sthlm.

Nu ska jag kolla på våra bästa år och dricka te sen får vi se om det blir någon promenad idag, iaf blir det en kort till centrum för ska till tandhygnisten och få mina tänder rengjorda hihi.


v37

Ditt barn

Vikt och längd. "Genom att växa lite varje dag gör jag mig klar för den stora dagen." Nu är ditt barn troligen över 48 cm långt och väger mellan 2,7 och 3 kg, vilket är i närheten av födelsevikten. Men de här sista veckorna är viktiga, och ditt barn lägger fortfarande på sig cirka 15 gram fett om dagen. Fettet hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla en jämn blodsockernivå. Hjärnan, och huvudskålen som omger den, fortsätter att växa.

Trycket lättar. Ligger barnet längre ner vid det här laget? Det kan kännas som om ditt barn har sjunkit ner i bäckenet – och det kanske den också har gjort. Denna nedsänkning, som kallas fixering, kan inträffa några veckor innan födseln. Den nya, lägre positionen kan göra att trycket på dina lungor lättar, vilket gör att du får lättare att andas.



Din graviditet
För- och nackdelar.
Fixeringen har dock både för- och nackdelar. Det positiva är att du får lättare att andas. Det negativa är att du kan känna ett ökat tryck i nedre delen av magen och i bäckenet. Dessutom ändras din tyngdpunkt, så du kan känna dig lite klumpigare nu än innan barnet fixerades.

Packat och klart! Har du packat din väska för sjukhusvistelsen ännu? Bara 5 procent av alla barn föds på planerat datum, så det kan vara bra att ha väskan packad och klar om ditt barn kommer för tidigt. Packa bara ner det nödvändigaste –du måste ju ta med dig allt hem igen, tillsammans med eventuella presenter o.s.v. Du behöver ett bekvämt nattlinne eller en pyjamas, en bekväm morgonrock, halkfria tofflor eller inneskor, en bekväm amningsbehå, toalettsaker och sköna kläder till dig själv och bebisen. Vad ska jag inte ta med mig? Smycken och kreditkort är onödigt. Men packa ner legitimation, patientbricka och lite pengar till tidningar och godis. Det kan också vara bra att skriva en lista med telefonnummer till personer du vill ringa och berätta om den glada nyheten. Till papporna: Glöm inte kameran och extra batterier. Packa också ner ombyteskläder och toalettsaker till dig själv. Förlossningen kan dra ut på tiden, och du kanske vill fräscha upp dig lite i halvtid. För mer packningstips, läs Packa inför förlossningen .

Noggrann undersökning. Din barnmorska börjar kanske nu kontrollera om din livmoderhals har öppnat eller dragit ihop sig och tittar efter tecken på förlossningsvärkar. Många kvinnor börjar öppna eller dra ihop sig flera veckor innan förlossningen, medan andra inte uppvisar några tecken på värkar innan det är dags att åka till sjukhuset.


Dagar till bebisen kommer
RSS 2.0